وبلاگ شخصی سیدمصطفی حسینی

۲ مطلب در آذر ۱۳۹۴ ثبت شده است

کارسنجی و زمان سنجی

کارسنجی

هرکجا کاری انجام شود, کارگری باشد و کارفرمایی, مرئوسی باشد و رئیسی, اندازه گیری کار نیز به طریقی جای خود را باز می کند.

ضرورت کارسنجی بیشتر از این نظر است که معیاری برای کنترل به دست می دهد. به قول یکی از صاحب نظران, مدیریت علمی, چیزی غیر از اندازه گیری و کنترل نیست.

تعریف کارسنجی

کارسنجی یکی از تکنیکهای مطالعه کار است که به منظور افزایش ثمربخشی سازمانی انجام میشود و عبارت است از به کارگیری روشهایی برای تعیین زمان انجام کار معین به وسیله یک فرد واجد شرایط در سطحی قابل قبول.

فوائد کارسنجی

1.       کمک به برنامه ریزی نیروی انسانی برای سازمان

2.       ایجاد امکان کنترل و ارزیابی کار کارکنان

3.       کاهش هزینه تولید و قیمت تمام شده کالا

4.       ارائه سرویس بهتر به مشتریان و ارباب رجوع

5.       کمک به برآورد قیمت کالاها یا خدمات و برآورد بودجه

6.       بهبود روابط کار

7.       افزایش کارایی

8.       تسهیل زمانبندی عملیات و برنامه ریزی تولید

9.       ایجاد مبنایی برای پرداختهای تشویقی به کارکنان

10.   تعیین زمان استاندارد برای انجام کارها

11.   کمک به برنامه ریزی جهت وسایل و تجهیزات مورد نیاز

 

شما می توانید جزوات و پروژه های زمان سنجی نمونه را در لینک زیر دانلود کنید

نمونه پروژه کارسنجی خط تولید خوراک بادمجان

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۴ آذر ۹۴ ، ۱۵:۳۹
seyd mostafa hoseini

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی صنایع سیستم و بهره وری وکارشناس پژوهش مرکز علمی کاربردی شرکت پیگیر

خلاصه

هدف این تحقیق اندازه گیری کارآیی واحدهای پرورش مرغ گوشتی با روش تحلیل پوششی داده ها است. به همین منظور35 واحد تولیدی مرغ گوشتی در استان گلستان در نظر گرفته و میزان کارآیی آنها در سال1392 اندازه گیری شد.دراین تحقیق واحدهای تولیدی مرغ گوشتی براساس ظرفیت تولید به سه دسته کوچک (زیر 50هزارقطعه ای)، متوسط (بین 50 الی 100 قطعه ای) و بزرگ (100 الی150قطعه ای) تقسیم شده اند. متوسط کارآیی اندازه گیری شده برای این واحدها به ترتیب 89.5 ،96.8 و92.5 درصد می باشد. از35 واحد مورد مطالعه ، 9 واحد دارای کارآیی 100 درصد می باشند. و بقیه به درجات مختلفی ناکارآ می باشند. تحلیل نتایج نشان می دهد بین کارآیی واحد و شاخصهایی از قبیل ظرفیت تولید، سطح تجهیزات جهت پرورش و نوع انرژی به کار برده شده ارتباط معناداری وجود دارد. علاوه براین با شناخت واحدهای الگو، برای واحدهایی که میزان کارآیی آنها کمتر از100 درصد است می توان تعیین کرد که این واحدها چه مقدار از نهاده های خود را تعدیل کنند تا به یک واحد کارآ تبدیل شوند.دستیابی به این تعدیلات با نظر کارشناسی متخصصین علوم پرورش طیور و دامپزشکی می تواند رویکرد مناسبی جهت دستیابی به کارآیی بهتر در واحدهای تولیدی مرغ گوشتی باشد.

کلمات کلیدی: کارآیی، تحلیل پوششی داده ها،الگویابی،واحدهای تولیدی طیور،مرغ گوشتی

 

علاقمندان می توانند در مورد دریافت مقاله کامل با ثبت ایمیل(بخش نظرات) درخواست بگذارند


[1]- Corresponding author: seyd mostafa hoseini

Email: sm.hoseini57@chmail.ir

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۴ آذر ۹۴ ، ۱۴:۵۲
seyd mostafa hoseini